گوترش: اسرائیل از مناطق لبنان عقب نشینی کند کاخ سفید ساخت پایگاه نظامی در اطراف غزه را رد کرد محمد شیاع السودانی پیروز انتخابات پارلمانی عراق شد / ائتلاف بازسازی و توسعه بیشترین آرا را به دست آورد نخست‌وزیر عراق از آغاز مذاکرات برای تشکیل دولت جدید خبر داد ادعای آژانس اتمی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد آکسیوس: آمریکا و عربستان پیش از سفر بن سلمان، پیمان دفاعی را نهایی می‌کنند بقایی: تاریخ تحریم‌ها علیه ایران به دهه ۳۰ بازمی‌گردد/ ما در مذاکرات جدی بودیم ترامپ رسما خواستار عفو نتانیاهو شد نتایج اولیه انتخابات عراق اعلام شد مقتدی صدر: از هیچ حزب یا نامزدی در انتخابات حمایت نمی‌کنیم ادعای تکراری ترامپ درباره نابودی قابلیت‌های هسته‌ای ایران ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد  ماکرون از تشکیل کمیته مشترک با تشکیلات خودگردان در مورد تاسیس کشور فلسطین خبر داد وزیر امور استراتژیک اسرائیل استعفا داد

سازمان ملل برای پایان ناآرامی‌ها، به عراق بسته اصلاحات پیشنهادی ارائه کرد

هیأت کمک‌رسانی سازمان ملل متحد به عراق، در واکنش به اعتراضات اخیر در این کشور، پیشنهاداتی را مطرح کرده که به ادعای این گروه می‌تواند به کاهش تنش‌ها منجر شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۹ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۵۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ هیأت کمک رسانی سازمان ملل به عراق (یونامی) یکشنبه‌ شب در هفدهمین روز دور دوم اعتراضات عراق در بیانیه‌ای، پیشنهاداتی را برای کاهش تنش‌ها مطرح و عنوان کرده است که در حال رایزنی با طرف‌های سیاسی در عراق است.

 

این بیانیه اعتراضات کنونی را نتیجه «عدم پیشرفت» در طول ۱۶ سال گذشته در عراق عنوان کرده و هشدار داده است که «ریسک فزاینده‌ای وجود دارد که "خرابکاران" اعتراضات مسالمت‌آمیز را ربوده و هرگونه تلاش برای تغییرات واقعی را از خط خارج کنند. زمان از اهمیت حیاتی برخوردار است، همین‌طور رسیدن به نتایج ملموس.»

 

پیشنهادات یونامی به بغداد، به سه دسته «یک هفته‌ای»، «کوتاه‌مدت» و «میان‌مدت» تقسیم شده است. آزادی شرکت‌کنندگان در اعتراضات مسالمت‌آمیز و محاکمه عاملان خرابکاری و خشونت و درخواست از طرف‌های خارجی برای توقف دخالت در امور عراق، از جمله پیشنهادات «یک هفته‌ای» این هیأت سازمان ملل به عراق است.

 

«اصلاحات انتخاباتی»، «اصلاحات بخش امنیتی» و «مقابله با فساد» از طریق اعلام دارایی‌های مقامات، سه پیشنهاد «کوتاه‌مدت» این هیأت است که به عقیده این گروه باید ظرف یک تا دو هفته اجرایی شود.

 

این هیأت سازمان ملل نهایتا در بخش پیشنهادات «میان‌مدت»، رسما از طرح تغییر مفاد قانون اساسی عراق و برگزاری همه‌پرسی عمومی حمایت کرده است. اصلاحات قوانین کلان عراق با هدف مشخص شدن منشأ دارایی‌ها و همچنین مبارزه با عاملان فساد، از دیگر پیشنهادات مطرح‌شده در این بیانیه است.

 

اعتراضات در عراق از ابتدای ماه اکتبر آغاز شد و به دلیل ایام زیارت اربعین حسینی -علیه السلام- برای چند روز متوقف شد و از بیست و پنجم اکتبر (۳ آبان) از سر گرفته شد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار